Groen 
Baby en Kind

Draagconsult

Wat is een draagconsult?

Zoveel redenen er zijn om je kindje te willen dragen, zoveel mogelijkheden zijn er ook! Heb jij wel eens gekeken op internet? Je verdwaalt in de mogelijkheden die het internet aanbied. Heb je een geweven doek nodig, of juist een rekbare? En welke maat moet je aanschaffen? Ook is er een groot aanbod in soorten dragers. Van draagdoek, tot halve knoopdoek met een kliksysteem, tot een volledig kliksysteem en alles er tussen. Daarnaast zijn helaas niet alle dragers op de markt fysiologisch verantwoord en goed passend voor baby en kind. Als kinderfysiotherapeut en draagconsulent vind ik het erg belangrijk dat dit wél zo is. 

HELP, WAT MOET IK??!!  denk je nu? Ja, het aanbod is enorm overweldigend en ik ga je er bij helpen!

Als gecertificeerde draagconsulente ben ik gespecialiseerd in het informeren en adviseren over diverse ergonomische draagmethoden. Ergonomisch betekent: een draaghouding die zowel voor de drager als de baby/ peuter goed is voor het lichaam. Dit kan een draagdoek zijn, maar ook een ergonomische drager of een draagsysteem. 

Ik help jou in de zoektocht naar een draagmethode die bij jou en jouw kindje past!


Voor wie?

Dragen is voor iedereen! Dragen is in het bijzonder geschikt voor:

  • Onrustige baby's
  • Baby's die veel overstrekken
  • Baby's die last hebben van refluxklachten
  • Baby's met een voorkeurshouding
  • Baby's die moeite hebben met de prikkelverwerking
  • Ouders die hun kindje graag veilig en geborgen bij zich dragen
  • Ouders die hun kindje dichtbij, maar handen vrij willen hebben


Hoe werkt het?

Super leuk dat je interesse hebt in een draagconsult. Het begint altijd met een telefoongesprek. Tijdens dit gesprek vraag ik naar enkele gegevens over jou en jouw kindje. Ook  brengen we jouw wensen m.b.t. dragen duidelijk in beeld. Hierna zal ik je informeren over de mogelijkheden van de diverse draagmethoden. Denk hierbij aan de verschillen van het dragen met een geweven of een rekbare doek of misschien heb je zelf al een doek liggen. Als laatste plannen we een afspraak in voor het consult. De afspraak vindt altijd bij jou thuis plaats. 

Een consult ziet er als volgt uit:

1. Ik doe de knoop voor met een speciale draagpop en geef uitleg bij elke handeling.

2. Hierna oefenen we de knoop samen. Beiden gebruiken we hiervoor een draagpop.

3. Als laatste knoop jij de geleerde knoop zelf met een draagpop, ondertussen schrijf ik mee. Deze feedback krijg je zowel tijdens het consult, maar ook na afloop via de mail zodat je het nog eens rustig na kunt lezen. 

(4.) Mocht de tijd het toelaten heb je de mogelijkheid de geleerde knoop te oefenen met jouw kindje.  Draagconsult als je zwanger bent

Het is ook heel goed mogelijk een draagconsult te volgen als je zwanger bent. Je kunt dan alvast leren knopen, nog voordat jouw baby geboren is. Een bijkomend voordeel: je kunt jouw onverdeelde aandacht houden bij het oefenen van de knoop. Het allermooiste: je kunt al dragen vanaf dag 1 dat jouw kleintje op de wereld is!

Een draagconsult duurt zo'n 1.5 uur en is flink intensief. Omdat er veel informatie op je afkomt zet ik alle stappen van het knopen + de feedback na het consult voor je op digitaal papier. Dit stuur ik naar je op, zodat je het op je gemak nog eens na kunt lezen. 

Uiteraard mag je me altijd (ook weken na het consult) nog foto's, filmpjes en vragen sturen via WhatsApp!

Kwaliteit

Ik ben gecertificeerd draagconsulente en aangesloten bij de vereniging voor draagconsulenten


Kosten

De meeste draagconsulten zijn 1 op 1. Willen jullie beide gaan dragen is het handig als beide ouders/ verzorgers aanwezig zijn tijdens het consult. Het consult duurt dan vaak langer en wordt gerekend als een consult voor twee personen. Wil jij samen met jouw vriendin een draagconsult volgen (2 moeders + 2 baby's)? Dat kan natuurlijk ook! Boek dan een draagconsult voor 2 personen.  

Aantal personen

Prijs per persoon

1

€ 60,-

2

€ 40,-


Aanmeldformulier draagconsult 
 
 
 
Bellen
Info
Instagram